Indrukwekkende cargo met boeings

Big, bigger, biggest. In De Verenigde Staten van Amerika moet alles wat grootser zijn. En dat geldt niet minder voor de goederentreinen die het land doorkruisen. Zelfs een zware bergpas zal hen niet beletten om treinen van duizenden ton de lijn op te sturen.

Met een hellingsgraad van 2,2% is de Mullan Pass een van de grootste uitdagingen voor de treinbestuurders. Deze bergpas bevindt zich in de Rocky Mountains van Montana, ten westen van Helena. De uitbater van de spoorlijn is Montana Rail Link die er met hun eigen treinen over rijden, maar ook BNSF maakt gebruik van deze machtige spoorlijn.

Op de dag dat wij de spoorlijn bezochten, 22 september 2010, ging de lijn in de namiddag net terug open voor het treinverkeer na onderhoud in de Mullan tunnel. Er werd veel verkeer voorspeld, maar op een enkelsporige spoorlijn moet je dat altijd wel wat relativeren. En als ze hun treinen dan ook nog eens aan elkaar koppelen heb je er als fotograaf niet echt veel aan.

Het eerste deel van de trein is een intervorming tussen Kansas City en Pasco. Deze trein hebben we ’s morgens zien aankomen in Helena. In de namiddag, eens de MRL inspecteurs de lijn veilig hadden verklaard, was dit de eerste trein in 4 dagen die de Mullan Pass bedwong. Uiteindelijke bestemming van de halfafgewerkte vliegtuigen is een Boeing-fabriek in Seatlle.

Als u onze video’s leuk vindt, geef een rating, commentaar en volg ons op ons YouTube kanaal http://www.youtube.com/rail4life