Omleidingen in de Allgäu

In april 2009 planden we met enkele vrienden een korte trip in de Allgäu, een prachtige streek in het uiterste zuiden van Bayern. De reden waren de verschillende omleidingen die voorzien werden op de spoorlijn München – Kempten – Lindau omwille van infrastructuurwerken op de Arlbergbahn in Oostenrijk.

Donderdag 23 april arriveerden we op de uitvalsbasis van de vierdaagse fototocht: de jeugdherberg in Lindau. Enkele Duitse collega’s zouden ons begeleiden op deze fotosafari. Zij hadden de nodige contacten en geraakten zo aan zinvolle informatie over de rijtijden van de geplande goederentreinen op de lijn.

Lindau Reutin. De jeugdherberg is niet alleen economisch gezien een ideale overnachtingsplek, maar ook nog eens vlakbij het goederenstation van Lindau gelegen. Hoewel Lindau Reutin duidelijk zijn beste tijd heeeft gehad, is het op momenten als deze dat er wel weer wat activiteit te bespeuren valt. Tractiewissels van goederentreinen hebben er immers plaats. Gedurende onze driedaagse periode ter plekke hebben we er wel enkele uren doorgebracht…

 

Enkele kilometers verder, op het eiland in de stad, ligt Lindau Hauptbahnhof. Een kopstation in de Bodensee. Op de eerste avond van ons verblijf hebben we het station verkend.

 

Exploring. Voor de eerste fotouitstap langs de lijn kozen we voor de trein als vervoermiddel. De meeste reizigersdiensten worden uitgevoerd door ALEX, herkenbaar aan hun wit-blauwe livrei. Bestemming was Günzach, voorbij Kempten. Een aardig eindje rijden, maar een ideale eerste kennismaking met de spoorlijn.

Op één van de hoogste punten van de Allgäubahn bevindt zich een piepklein dorpje van 1440 inwoners. In het verleden was hier een grote papierfabriek gevestigd, getuige de goederenloods en opstelsporen in het station. Tegenwoordig is er echter weinig activiteit te bespeuren. Wij lieten Günzach al snel achter ons en begaven ons te voet richting Mittelberg. Het duurde niet lang vooraleer de eerste goederentrein zich aankondigde. De rest van de namiddag spendeerden we in dezelfde buurt. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar constant af.

 

No casual Friday. Voor dag en dauw liep de wekker af, we hadden met onze Duitse collega’s afgesproken in Maria Thann. We waren er niet de enigste….Je moet het je maar proberen in te beelden: 6u30, de hemel kleurt blauwer en blauwer, de zon zal weldra tevoorschijn komen, een hoeve toornt boven het landschap uit. De bewoners liggen nog te slapen maar rondom de hoeve krioelt het van de mannen. Mannen gewapend met fototoestel en statief, op zoek naar de beste plek met zicht op het viaduct. Waarvoor we allen daar staan? Twee omgeleide nachttreinen die normaliter over de Arlbergbahn rijden, en een cargo richting München.

 

Na dit ontbijt deden we een poging om 60km verder een volgende cargo richting Lindau te fotograferen. Al racend ging het in het zog van een Golf met Duitse nummerplaat richting xxxx, om daar op de valreep DB 225 026 met een nietig treintje te kunnen platen. Vervolgens reden we terug richting Bodolz, waar we diezelfde cargo nog eens konden fotograferen. Verder kregen we ook nog een stoptrein tussen Memmingen en Lindau voorgeschoteld, met DB 218 469 op kop.

 

In de namiddag reden we naar Harbatshofen, dat we verder te voet verkenden. Mogelijkheden genoeg om hier een namiddag door te brengen in het lichtglooiend landschap. We eindigden onze wandeling in Heimhofen.

 

Op terugweg naar onze uitvalsbasis kregen we nog een fototip: er zou een goederentrein op komst zijn vanuit Lindau op weg naar Memmingen over Kissleg. Dit is een enkelsporige lijn die aftakt in Hergatz, met de telegraafpalen nog steeds aanwezig. Een te mooie kans om te laten schieten…In het allerlaatste licht van de dag konden we de cargo platen langs de oevers van de Schwarzensee.

 

Early morning start. Na een korte nachtrust stonden we tegen zonsopgang alweer langs het spoor. De omgeleide nachttreinen waren een goede motivatie. De opnames zijn tot stand gekomen in Bodolz, enkele kilometers buiten Lindau.

 

In de namiddag trokken we dan weer verder de lijn op, richting Herbatshoven (autotrein), Mutten (beeld 2 t/m 4) en Heimhofen. Je kan haast zeggen dat in Heimhofen alle fotografen samentroepten voor de laatste goederentrein van de dag. Taak volbracht kan je wel stellen en het zal jullie dan ook niet verbazen dat we met de bende op een terrasje zijn terechtgekomen in Schönau.

In de vooravond geraakten we nog op tijd aan de Bodensee om de eerder gefotografeerde cargo te platen. Langs de oevers van de Bodensee maakten we onze laatste foto van de vakantie.