Ruhrgebied – bestemming Bochum

Homecoming…

Na lange tijd terug op pad om spoorwegfotografie te gaan beleven, dit voor drie dagen in het
Ruhrgebied… Bestemming Bochum!

Ijskoud weer met een heel mooi winterlicht, diep zonlicht beloofde het af te zien worden en mij
toe te leggen in functie van het licht! Wijs dus! Eerst nog wat rondgehangen in Köln-West en enkele beelden gemaakt, gewoon genoten van de passages. Uit Köln ging het met de IC naar Bochum waar ik overnachtte in de Jeugdherberg. Avonds al wat beelden bekijken en rust.

Die avond een kaart gekocht van de regio en besloten naar Bochum Langendreer te gaan met de S-Bahn, zou een Yard moeten zijn. Schitterend, toekomen en de eerste Cargo komt er al aan, camera boven… twas toch dat niet 🙂 . Dan maar op zoek naar een punt waar ik wat wijze beelden kon maken en gevonden, zo ging het de ganse dag door, verder gaan en niet terugkeren, geen idee waar je bent of loopt, de spoorlijn volgen…brengt rust en creëert een intense maar zalige spanning. Wat is het volgende, zo kom je heel erg creatief en stond ik op punten waar ik vroeger nooit zou gestaan hebben, fotografeer dan ook heel stuk anders en het beleven ervan is zalig!

4km voor Witten heb ik ergens op aanraden van een landbouwer een tram genomen richting Witten station waar er wel warme koffie zal zijn! Zalige tramrit! Te weinig beelden!

Buiten Witten ligt dus een groot viaduct, bon dat moet ik toch nog eens deftig gaan doen
’s morgensvroeg, of terug bij mooi winterlicht!

De dag nadien voor ik naar huis ging nog een naar Wanne Eickel gereden! Dat is nog eens een
vorming om “U” tegen de zeggen!

Witten, Wanne Eickel, Bochum… Ruhrgebied.
Ontdekking

 

De lente komt! Later gaan slapen…

Kristof